دموکراسی و مردم سالاری از جمله تجربیات جدید مردم عراق است. عراقی ها ثابت کرده اند حتی در سخت ترین شرایط امنیتی حاضرند برای »رای« دادن و »انتخاب« کردن به پای صندوق ها بروند حتی اگر کشته شوند. اینیک سوی قاعده دموکراسی، سوی دیگرش نقش حاکمان است. آیا صاحبان قدرت نیز پایبند به اصول دموکراسی هستند؟ آیا مسعود بارزانی رییس کنونی اقلیم می پذیرد بعد از ۸ سال، صندلی ریاست را به دیگری بسپارد؟
زنگ آغاز انتخابات کردستان عراق
مقداد شریفی، مسئول نهاد انتخاباتی کمیسیون مستقل انتخابات عراق اعلام کرد: »مهلت ثبت نام نامزدهای ریاست اقلیم و پارلمان اقلیم کردستان عراق از ۲۳ می تا ۴ ژوئن۲۰۱۳)۲ تا ۱۴ خرداد۱۳۹۲( است« و مسعود بارزانی رییس اقلیمکردستان عراق نیز روز ۳۰ شهریور را به عنوان زمان برگزاری انتخابات ریاست اقلیم و پارلمان کردستان عراق، تعیین کرد.
این خبر زنگ آغاز رقابت سیاسی برای کسب کرسی های مجلس محلی و از آن مهم تر ریاست اقلیم کردستان عراق است.
در انتخابات پارلمانی سال ۲۰۱۳ کردستان عراق، اتحادیه میهنی به رهبری جلال طالبانی، حزب دموکرات)پارتی( به رهبری مسعود بارزانی،حزب گوران به رهبری نوشیران مصطفی، حزب سوسیالیست به رهبری محمد حاج محمود و جماعت اسلامی و دیگر اقلیت ها برای تصاحب بیش از ۱۱۱ صندلی به رقابت می پردازند.
انتخابات ریاست اقلیم: سودای بقا
ریاست اقلیم کردستان عراق را می توان یکی از مهم ترین پرونده های سیاسی عراق در سال ۲۰۱۳ دانست. به گفته ناظران سیاسی مسعود بارزانی با استفاده از حضور ۸ ساله خود در این منصب علاوه بر بهره مندی از جایگاه سیاسی و اقتصادی، سعی کرد خود را به عنوان یک بازیگر محلیمطرح کند.
سیاست دوری از ایران، تقویت ارتباطبا ترکیه و بهره گیری از برگ ترکی علیه دولت مرکزی در بغداد،تلاش برای مدیریت کردها در بحران سوریه، تقویت ارتباطات امنیتی با اسراییل، زنده نگه داشتن پرونده کرکوک و بحث فروش نفت بدون نظارت دولت مرکزی از جمله راهبردهای مسعود بارزانی برای ایفای نقش بازیگری محلی بوده است.